عوامل جسمانی و ژنتیکی در ازدواج
عوامل جسمانی و ژنتیکی در ازدواجیکی از عواملی که در ازدواج نقش مهمی دارد ، قیافه ظاهری و وضع جسمانی همسر می باشد. بعضی از قد بلند و اندام باریک خوششان می آید، عده ای چاق می پسندند و بالاخره بعضی از ابروی پیوسته و بینی کشیده و برخی از موی مجعد و چشم آبی و صورت گرد و تعدادی چانه باریک و اندام موزون می پسندند. با این که زیبایی ظاهری ممکن است دوام نداشته باشد و به زودی جای خود را به قیافه و وضع جدیدی بدهد ؛ معذالک فردی که می خواهد با کسی یک عمر زندگی کند ، باید از قیافه او خوشش بیاید. علاوه بر این، مسئله ژنتیک از نظر داشتن فرزندان سالم و باهوش از اهمیت زیادی برخوردار است. بعضی از مردان کوتاه قد زن بلند قد می گیرند که بچه های آنان قد کوتاه نشوند و عکس این حالت نیز ممکن است پیش بیاید. از طرفی ازدواج های فامیلی که احتمال تولد بچه های معلول و ناسالم و یا کودن و عقب مانده ذهنی در آنها زیادتر است ، مسئله ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:53 صبح )
آسیب دیدگی اسپرم پدر در اثر زندگی ناسالم به نسلهای بعدی منتقل میشود
آسیب دیدگی اسپرم پدر در اثر زندگی ناسالم به نسلهای بعدی منتقل میشود
پژوهشگران هشدار دادند که آسیب دیدگی ساختاری سلولهای اسپرم به نسلهای بعدی هم منتقل میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا، پژوهشگران دانشگاه ایداهو در آمریکا اعلام کردند: پدرانی که دخانیات و مشروبات الکلی مصرف میکنند، باید بدانند علاوه بر خود به فرزندانشان نیز آسیب میرسانند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:48 صبح )
آیا فرزندم دختر است؟
دانستن جنسیت نوزاد قبل از تولد خواسته هر انسانی است برای هر کس جالب و برای مادر و پدر آینده، لذت بخش،پس با دانستن این نکات و مشاهده انها می توانیم پی ببریم که کودک آینده تان دختر خواهد بود.
نکاتی برای تشخیص دختر بودن فرزندتان به شرح زیر است:
-چاقی شما از ناحیه ران و قفسه سینه است.
-شکمتان به هندوانه شبیه شده.
-موهایتان هایلایت قرمز رنگ است.
-به میوه و غذای شیرین وآب پرتقال علاقه مند می شوید.
-در دوران حاملگی نسبت به دوران عادی و قبل از حاملگی حال خوبی ندارید.
-صورتتان بیش از پیش جوش می زند.
- اگر حلقه ی ازدواجتان را با نخ روی شکمتان آویزان نگاه دارید، به اطراف خواهد چرخید!
اگر این حالات در شما وجود دارد تبریک می گویم احتمالا کودک شما دختر خواهد بود!ولی نباید فراموش کرد که این نکات فقط تجربی بوده و امکان اشتباه در آنها هست!
بهداشت ازدواج
محدوده سنی مناسب برای ازدواج :
محدوده سنی مناسب برای بارداری 18 تا 35 سال و مناسب ترین زمان 20 تا 30 سالگی است . ازدواج زود هنگام و تجربه اولین بارداری در سنین رشد ( پیش از 18 سالگی )موجب از دست رفتن ذخایر مغذی بدن , کاهش رشد در مادر جوان افزایش آسیب پذیری وی در برابر کمبود تغذیه ای و مشکلات بسیار میشود . از سوی دیگر بارداری پس از 35 سالگی نیز خطرات مشکلات فراوانی را به همراه دارد.در ادامه به نکاتی در این مورد می پردازیم .
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:44 صبح )
دیافراگم
دیافراگم وسیله گنبدی شکل از جنس پلاستیک با قابلیت ارتجاع است که در دهانه رحم (محلی میان واژن و رحم) قرار میگیرد.
این روش در ایران متداول نیست.
دیافراگم چگونه کار میکند؟
دیافراگم از ورود اسپرم به درون رحم جلوگیری میکند. برای افزایش اثر آن، مواد اسپرم کش در قسمت گنبدی و لبههای آن ریخته میشود. دیافراگم تا 6 ساعت قبل از داشتن رابطة جنسی در محل مناسب آن قرار داده میشود. پس از رابطة جنسی بایستی حداقل 6 ساعت در محل باقی بماند و حداکثر تا 24 ساعت بعد، از محل خارج شود. به عبارت دیگر از 6 تا 24 ساعت بعد از رابطة جنسی زمان خارج کردن دیافراگم است. دیافراگم را میتوان با وارد کردن انگشت در واژن به بیرون کشید. پس از هر بار استفاده، دیافراگم میبایستی شسته شده و خشک گردد و در ظرف خود قرار گیرد.
در هر بار استفاده بایستی مواد اسپرم کش را درون قسمت گنبدی (سمتی که به طرف دهانه رحم قرار می گیرد) و در سرتاسر لبههای دیافراگم ریخت و دیافراگم را در محل مناسب جاگذاری کرد.
هیچگاه نباید از مواد لزج کننده با پایه روغنی مانند روغن معدنی، وازلین یا روغن بچه همراه دیافراگم استفاده کرد چرا که باعث حل شدن آن میگردد. بعضی از کرمهای دارویی مانند کرم ضد قارچ واژنی نیز میتوان به دیافراگم آسیب برساند.
هر 2 سال یکبار میبایستی دیافراگم تعویض شود.
کارآیی دیافراگم چقدر است؟
در طی یکسال، از هر 100 زوج استفاده کننده از دیافراکم، 16 زوج بصورت ناخواسته باردار میشوند. استفادة صحیح و به موقع از این روش در موفقیت آن نقش عمدهای دارد.
فراموش نکنیم که اصل اساس در کارآیی روشهای پیشگیری از بارداری ناخواسته، انتخاب روش مناسب جهت هر فرد و استفاده دائمی و مناسب از آن روش مطابق دستورالعمل آن است.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی
دیافراگم در مقابل بیماریهای مقاربتی محافظتی ایجاد نمیکند. کسانی که فعالیت جنسی دارند همواره علاوه بر دیافراگم می بایستی از کاندوم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای مقاربتی استفاده نمایند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:41 صبح )
دستگاه داخل رحمی یا IUD
دستگاه داخل رحمی یا IUD وسیله ای پلاستیکی است که در داخل رحم برای جلوگیری از باردار شدن گذاشته میشود. مزیت آن این است که طولانی اثر بوده و مانند قرص نیازمند یادآوری روزانه مصرف کننده ندارد. در لذت جنسی دخالتی ندارد و روشی برگشت پذیر است به نحویکه پس از خارج کردن از بدن، فرد دوباره می تواند بچه دار شود.
دستگاه داخل رحمی برای خانمهایی که یک فرزند دارند و تمایل به فاصله گذاری دارند، برای خانمهای شیرده و برای خانمهایی که بدلایل پزشکی نمی خواهند از قرصهای ضد بارداری استفاده کنند قابل استفاده است.
دو نوع مختلف IUD در دسترس است: یک نوع به شکل T است و با مس پوشیده شده است، نوع دوم با مارپیچی پلاستیکی پوشیده شده است که هورمون پروژسترون آزاد میکند.
IUD چگونه عمل میکند؟
IUD از نوع پوشیده شده با مس، اکثرا مانع بارور شدن تخمک توسط اسپرم میشود. در نوع هورمونی آزاد کننده پروژسترون، تخمک گذاری (خارج شدن تخمک از درون تخمدان در طی سیکل قاعدگی) مهار میشود و همچنین مخاط دهانة رحم را ضخیم میکند که مانع ورود اسپرم به رحم میشود. وجود IUD در رحم مانع لانه گزینی تخم در رحم حتی در صورت بارور شدن تخمک است که خود مانع رشد تخم و از بین رفتن آن میشود.
در انتهای IUD نخی قرار داده شده است که از رحم خارج می گردد. این نخ در حقیقت یک وسیله کنترل است که به فرد این امکان را می دهد که بتواند از وجود دستگاه درون رحم و محل قرار گیری آن اطمینان حاصل کند.
کارآیی IUD چقدر است؟
در طی یک دوره یکساله از هر 100 زوج استفاده کننده از این روش کمتر از 1 زوج احتمال بارداری دارد. در حقیقت IUD یکی از مؤثرترین و مطمئنترین روشهای جلوگیری از بارداری است. با وجودیکه IUD روشی مطمئن برای پیشگیری از حاملگی است، ممکن است از محل مناسب خود در رحم خارج شود و در نتیجه خطر بارداری وجود داشته باشد. IUD روش جایگزین برای زنانی است که به دلایل پزشکی و یا به دلیل استفاده از برخی داروها نمیتوانند و یا نباید از قرص های پیشگیری از بارداری استفاده نمایند. IUD روش طولانی مدت اما برگشت پذیر جلوگیری از بارداری است.
فراموش نکنیم که اصل اساس در کارآیی روشهای پیشگیری از بارداری ناخواسته، انتخاب روش مناسب جهت هر فرد و استفاده دائمی و مناسب از آن روش مطابق دستورالعمل آن است.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی
IUD در مقابل بیماریهای مقاربتی فرد را محافظت نمیکند. برای این منظور همواره استفاده از کاندوم در کنار IUD لازم است.
عوارض جانبی احتمالی
شایعترین عوارض جانبی IUD عبارتند از:
قاعدگی شدیدتر همراه با دل پیچه در نوع IUD مسی
قاعدگیهای نامنظم در نوع IUD هورمونی
خارج شدن IUD از محل خود به خصوص در زنان جوان
سوراخ شدن رحم که بسیار نادر است
در گذشته IUD خطر عفونتهای لگنی را اضافه مینمود. امّا در انواع جدید خطر این عفونت بسیار ناچیز است. یکی از مسائل مطرح دیگر در خصوص IUD افزایش خطر حاملگی نابجا بود. حاملگی نابجا زمانی است که تخم بارور شده در جایی غیر از رحم لالهگزینی و شروع به رشد نماید. این خطر در حال حاضر نه تنها مطرح نیست بلکه دانشمندان متوجه شدهاند که حتی خطر حاملگی نابجا در مصرف کنندگان IUD کمتر از سایرین است.
توجه: در صورت عدم لمس نخ دستگاه و یا لمس آن در محلی بالاتر یا پایین تر از محل اولیه، مراجعه به پزشک و یا ماما برای بررسی نحوه قرارگیری IUD لازم است.
IUD برای چه کسانی مناسب است؟
IUD برای جوانان و زنانی که تا کنون فرزندی نداشتهاند توصیه نمیشود. از هر 100 IUD که در رحم گذاشته میشود ممکن است 10 IUD در طی سال اول از محل خود خارج شود که این مسأله در زنانی که تا کنون زایمان نداشتهاند شایع تر است. همچنین زنانی که شرکای جنسی متعدد دارند و شرکایشان از کاندوم استفاده نمیکنند در معرض ابتلا به بیماریهای مقاربتی هستند. به همین جهت اکثر پزشکان IUD را به گروههای گفته شده در بالا پیشنهاد نمیدهند. در حقیقت اگر یک زن جوان که تا کنون زایمان نداشته است از IUD استفاده کند، در صورت ابتلا به عفونتهای لگنی این خطر برایش وجود دارد که هیچگاه نتواند بچهدار شود.
چگونه می توان IUD را تهیه نمود؟
IUD حتماً باید توسط پزشک یا ماما در رحم کار گذاشته شود. بهترین زمان برای این عمل زمان خونریزی قاعدگی است. IUD های مسی میبایستی هر 10 سال یکبار توسط پزشک یا ماما جایگزین شوند. IUDهای هورمونی باید سریعتر تعویض شوند که معمولاً کمتر از هر 5 سال یک بار است. همچنین اگر زنی که از IUD استفاده میکند بخواهد باردار شود میتواند به پزشک مراجعه نماید و IUD را خارج نماید.
روش طبیعی بر اساس ریتم قاعدگی
در روش طبیعی (تقویمی) با نداشتن نزدیکی در حوالی زمان احتمالی تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان در طی دورة ماهانه قاعدگی) سعی میشود تا از حاملگی جلوگیری شود. از طرف دیگر زوجهایی که تمایل به بارداری دارند نیز میتواند با برقراری رابطة جنسی در زمان احتمالی تخمک گذاری شانس بارداری را افزایش دهند.
هشدار: روش طبیعی (تقویمی) با وجودیکه بصورت تاریخی در میان عوام به عنوان روش پیشگیری از بارداری ناخواسته شناخته می شود و بکار می رود، اما از نظر علمی به دلیل کارآیی پایین و غیرقابل پیش بینی بودن، به هیچ زوجی پیشنهاد نمی گردد. ارائه مطلب در خصوص این روش در کنار سایر روشهای پیشگیری از بارداری تنها بدلیل آگاهی مخاطبان عزیز درباره این روش است و جوان سالم استفاده از این روش را برای پیشگیری از بارداری به شما پیشنهاد نمی کند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:33 صبح )
مقاربت منقطع
مقاربت منقطع زمانی است که مرد، پیش از انزال (خارج شدن منی در هنگام ارگاسم) آمیزش را قطع می کند و آلت را از واژن خارج میکند. هدف آن است که مایع منی به داخل واژن ریخته نشود. این روش قدیمی ترین راه جلوگیری از بارداری به صورت داوطلبانه است که هنوز هم به گستردگی بکار می رود.
هشدار: مقاربت منقطع با وجودیکه بصورت تاریخی در میان عوام به عنوان روش پیشگیری از بارداری ناخواسته شناخته می شود و بکار می رود، اما از نظر علمی به دلیل کارآیی پایین و غیرقابل پیش بینی بودن، به هیچ زوجی پیشنهاد نمی گردد. ارائه مطلب در خصوص این روش در کنار سایر روشهای پیشگیری از بارداری تنها بدلیل آگاهی مخاطبان عزیز درباره این روش است و جوان سالم استفاده از این روش را برای پیشگیری از بارداری به شما پیشنهاد نمی کند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:31 صبح )
آمپولهای تزریقی ضد بارداری
آمپول دپوچروورا (Depo-provera) که نام ژنریک آن مدروکسی پروژسترون استاب می باشد حاوی پروژسترون می باشد که تزریق آن باعث می گردد که به مدت سه ماه (12 هفته) از بارداری جلوگیری شود . این آمپول به نام DMPA نیز معروف می باشد و در حدود 30 سال است که استفاده از آن در جهان شروع شده است .
نحوه عمل آمپول دپوپروورا:
آمپول دپوپروورا باعث توقف آزاد شدن تخمک از تخمدان ها می شود . بنابراین وقتی تخمک از تخمدان ها آزاد نشود ، حاملگی نیز رخ نخواهد داد . همچنین باعث غلیظ شدن ترشحات رحم شده و نمی گذارد اسپرم به خوبی حرکت کرده و به تخمک برسد .
میزان تاثیرآمپول دپوپروورا :
آمپول دپوپروورا یک داروی ضد بارداری خیلی موثر می باشد . از هر 1000 خانمی که از این آمپول در طی یکسال استفاده می کنند فقط یک یا دو نفر از آنها ممکن است دچار حاملگی شود . آمپول دپوپروورا بسیا موثر تر از قرصهای ضد بارداری می باشد . با مصرف این آمپولها احتمال حاملگی های ناخواسته و تصادفی بسیار کمتر از مواقعی است که از قرصهای ضد بارداری استفاده می شود زیرا خوردن قرصها ممکن است بعضی روزها فراموش شود اما اثر این آمپولها 12 هفته می باشد.
افرادی که نباید از آمپولهای دپوپروورا استفاده کنند:
اکثر خانمها می توانند بدون هیچ مشکلی از این آمپول استفاده نمایند . با این حال ، همانند سایر روشهای ضد بارداری ، بعضی از خانمها نباید از این آمپولها استفاده کنند . در صورتی که موارد زیر را دارا می باشید ، قبل از استفاده از این آمپولها ، این موارد را به اطلاع پزشک خود برسانید :* در صورتی که حامله هستید* در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید* در صورتی که خونریزیهای نامنظم و غیر معمول از مهبل دارید* در صورتی که سابقه سکته داشته اید* در صورتی که سابقه لخته شدن خون در رگهای پاهایتان داشته اید* در صورتی که بیماری کبدی دارید* در صورتی که بیماری قلبی یا کلیوی دارید* در صورتی که سابقه افسردگی شدید داشته اید
نحوه استفاده از آمپول های دپوپروورا و زمان استفاده از آن :
آمپول دپوپروورا باید بطور عمقی در عضله قسمت فوقانی بازو یا کفل ها تزریق گردد . اولین تزریق شما باید فقط در طی پنج روز اول چرخه قاعدگیتا ن باشد (اولین روز خونریزی قاعدگی را روز اول حساب می کنند) .
در صورتی که تزریق در این روزها انجام شود، شما بعد از چند ساعت از تزریق در مقابل بروز حاملگی محافظت می شوید.
بهترین زمان برای تزریق آمپول دپوپروورا ، 5 تا 6 هفته بعد از زایمان می باشد .
در صورتی که زودتر از این مدت اقدام به تزریق آمپول شود ، خطربروز خونریزی های شدید و طولانی مدت افزایش می یابد .
? تزریق سر هر سه ماه : اهمیت زیادی دارد که آمپولها در سر موعد مقرر تزریق گردد . شما می توانید با یادداشت کردن این زمان و یاد آوری آن ، تزریقات را به موقع انجام دهید.
استفاده به هنگام شیردهی:
در صورتی که 6 هفته بعد از زایمان ، تزریق آمپول دپوپروورا انجام شود ، هیچ مشکلی را برای تغذیه نوزاد ایجاد نخواهد کرد و از میزان شیردهی نیز کم نخواهد شد .
عوارض جانبی آمپول دپوپروورا:
عارضه اصلی این آمپول ، ایجاد اختلال در قاعدگی ها(پریود ها) می باشد . اغلب قاعدگی ها نامنظم شده و گاهی اوقات مدت بیشتری طول می کشند . خونریزی معمولا شدید نمی باشد شما ممکن است دچار یک خونریزی کم اما طولانی مدتی شوید که درصورت نیازمی توان آن را درمان نمود . بعداز چند بار تزریق ، قاعدگی های شما ممکن است بطور کامل متوقف شوند . این وضعیت در هنگام مصرف آمپول دپوپروورا طبیعی می باشد و هیچ آسیبی به شما نخواهد رسید .در صورتی که تزریق آمپول دپورپروورا را متوقف نمایید ، قاعدگی های شما دوباره به صورت منظم در خواهند آمد، گرچه برگشت به حالت طبیعی ممکن است برای بعضی از خانمها تا 18 ماه طول بکشد.
سایر عوارض جانبی که با مصرف آمپولهای دپوروورا گزارش شده اند عبارتند از:* اضافه شدن وزن و چاقی* آکنه (جوش)* سردرد* افسردگی* کاهش میل جنسی* ریزش موها* حساس شدن پستانهااین عوارض جانبی ممکن است به مدت سه ماه یا بیشتر باقی بماند . در صورت بروز هر گونه مشکلی با پزشکتان مشورت نمایید.
عوارض جانبی شدید اما نادر آمپول دپوبروورا:
? این عوارض که بسیار نادر هستند عبارتنداز:* عفونت در اطراف محل تزریق آمپول* پوکی استخوان (نازک شدن استخوان ها)* حاملگی خارج رحمی
امکان حاملگی بعد از قطع مصرف آمپول دپوپروورا:
اکثر خانمها می توانند بعد از گذشت حدود 10 ماه که از آخرین تزریقشان گذشت بدون مشکلی حامله شوند . با این حال در بعضی مواقع ممکن است مدت بیشتری طول بکشد.
مزایای استفاده از قرصهای آمپولهای دپوپروورا :
? این مزایا عبارتند از :* استفاده از آن آسان بوده و به مدت 12 هفته اثر آن باقی می ماند.* روش خیلی خوبی برای پیشگیری از بارداری بوده و در فعالیت جنسی اختلالی ایجاد نمی کند* ممکن است از بروز بعضی بیماریها مثل سرطان تخمدان ، سرطان رحم و عفونتهای لگنی جلوگیری نماید و باعث کاهش خونریزیهای قاعدگی و درد های زمان قاعدگی شود.* می تواند توسط خانمهایی که به عللی نمی توانند از استروژن استفاده کنند ، بکار گرفته شود.* روش کاملا خصوصی بوده و نیازی نیست که سایر افراد از بکار بردن این روش توسط شخص مطلع شوند.
معایب استفاده از قرصهای مینی پیل:
? این معایب عبارتند از:* نیاز به مراجعه به پزشک هر سه ماه یکبار دارد.* می تواند باعث بعضی مشکلات ناراحت کننده مثل تغییر در خونریزی زمان قاعدگی شود.* شخص را دربرابر بیماریهای مقاربتی محافظت نمی کند.(برای جلوگیری از بیماریهای مقاربتی و ایدز باید از کاندوم استفاده شود)* در صورتی که شخص بخواهد حامله شود ، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا اثرات ضد بارداری آن از بدن خارج شود.
پایگاه اطلاع رسانی پزشکی ایران سلامت
هر چه باید درباره قرصهای ضد بارداری(OCP) بدانیم
خوردنی همهفن حریف
بیش از 100 میلیون نفر از زنان جهان برای جلوگیری از باردار شدن داروهای ضد بارداری خوراکی مصرف میکنند. این قرصها علاوه بر جلوگیری از بارداری کاربردهای متفاوت دیگری نیز دارند. از جمله این کاربردها تنظیم سیکلهای قاعدگی، کاهش درد و انقباضات عضلانی (کرامپ) طی دوره قاعدگی و درمان مشکلات هورمونی و کیستهای تخمدان است. در بازار دارویی انواع مختلفی از این داروها وجود دارد و شرکتهای متفاوتی اقدام به ساخت این اقلام مینمایند که اکثراً بیخطر و مؤثر هستند. تجویز این قرصها بر اساس شرایط بالینی بیمار انجام میشود. قرصهای ضد بارداری معمولاً ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند. این ترکیبات در واقع همان هورمونهایی هستند که به صورت طبیعی از تخمدانها ترشح میشوند و تخمکگذاری و سیکلهای قاعدگی را ایجاد میکنند. چون این داروها در زنان سالم نیز مصرف میشود باید به اثرات سوء و فواید این داروها به دقت توجه شود. اگرچه بیخطر بودن این قرصها در اکثر زنان اثبات شده است.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:26 صبح )