رنگین کمان بلوغ
اگر شما پدر یا مادر یک نوجوان هستید حتماٌ می دانید آنها روزانه چقدر از لحاظ جسمانی و عاطفی تغییر می کنند. در یک لحظه گفتگوی خوبی با هم دارید و در لحظه ای دیگر آنها غمگین یا درحال فریاد زدن هستند. چه عاملی سبب تغییر حالات آنها می شود؟ آیا آنها دمدمی مزاج هستند؟
دوران تغییر
همانطورکه پدرومادر نوجوانان می دانند، نوجوانی دوران تغییر است . نه تنها بدن نوجوانان بالغ می شود بلکه طریقه نگرش آنها به زندگی و نحوه تفکر آنها نسبت به روابط اجتماعی تغییر می کند . در این دوران رابطه نوجوانان با والدین و همسالانشان دائماً درحال مثبت و منفی شدن است . برای مثال توانایی رو به افزایش یک نوجوان برای فکر کردن و استدلال ممکن است سبب بحث های فلسفی وی با والدین درباره سیاست و مذهب شود. ولی کشمکش های اندک وی با والدین معمول و طبیعی است.
آیا فرزند سر حال و شاداب شما به یک نوجوان دمدمی و پرخاشگر تبدیل شده است ؟ تغییرات عاطفی که در دوران نوجوانی رخ می دهند خصوصاً دمدمی بودن وی به فرایند بلوغ نسبت داده می شود. ولی بلوغ چیست؟ آیا می تواند سبب این همه تغییرات عاطفی واجتماعی باشد که نوجوان تجربه می کند؟
بلوغ
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( شنبه 88/12/29 :: ساعت 4:18 عصر )
بلوغ دیررس علل زیاد و متفاوتی دارد و درمان باید بر اساس تشخیص نوع علت انجام شود...با اینحال چون سوالات زیادی از طرف کاربران در این زمینه پرسیده می شود بد نیست به گزارش چند تحقیق در این مورد اشاره کنیم.نگرانی از بابت عدم رشد موی صورت , نگرانی از بابت عدم رشد کافی اندام های تناسلی , از جمله آنها هستند.مجددا تاکید می کنیم که تشخیص هر گونهاختلال بلوغ باید توسط پزشک متخصص غدد صورت بگیرد .مضافا بر اینکه مصرف هر گونه داروی هورمونی مردانه نابجا تاثیرات نامطلوب و گاه دائمی به جا می گذارد
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( شنبه 88/12/29 :: ساعت 4:16 عصر )
فشار روانی رسیدن به سن بلوغ را در دخترها تسریع می کند
علایم بلوغ در بسیاری از دختران در حدود 10 سالگی ظاهر می شود
رژیم غذایی ناسالم و محیط خانوادگی نا آرام می تواند رسیدن به سن بلوغ در دختران را نسبت به مادرانشان گاه تا 18 ماه جلو بیاندازد.
پژوهش علمی تازه ای توسط دکتر اریک زیگمان، روانشناس، حاکی از آن است که علایم بلوغ در بسیاری از دختران به طور متوسط در حدود 10 سالگی ظاهر می شود.
تحقیقات آقای زیگمان که بر روی سه نسل جوان، میانسال و مسن در خانوادهای مختلف صورت گرفته، نشان می دهد که پدیده "بلوغ زودرس" تحول عمومی جدیدی در نسل جوان است.
به عقیده دکتر زیگمان، ترکیبی از افراط در خوردن غذاهای ناسالم، مصرف کم میوه و سبزی و فشار روحی بیش از حد، از عوامل پایین آمدن سن بلوغ دختران جوان در نسل جدید است.
دکتر زیگمان بر این باور است که محیط خانوادگی نا آرام، به ویژه، می تواند باعث "بلوغ زودرس" در دختران شود. تحقیقات وی نشان می دهد عموما این پدیده در میان دخترانی که با پدرخوانده بزرگ می شوند بیشتر به چشم می خورد.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( شنبه 88/12/29 :: ساعت 4:14 عصر )
دختران آینده را چگونه ببینند؟
نویسنده : زهرا زحمتکش
هر دختر نوجوانی به آینده خویش می اندیشد. او به آینده خود مدام می اندیشد و برای آن نقشه می کشد، اما آیا در عصری که شاهد تغییرات پی درپی و شگرف پیرامون هستیم، می توان با معیارهای گذشته، آینده را پی ریزی کرد؟ روند سریع تغییرات عرصه های مختلف زندگی باعث می شود تا بسیاری از راههایی که قبلاً تجربه شده و حتی مؤثر بوده اند، گاهی کم اثر و در برخی موارد منسوخ شوند. اما در عین حال سؤالی که برای همه نوجوانان دختر می تواند مطرح باشد این است که بهترین و مؤثرترین راه در تجسم راه آینده کدام است؟
دکتر فریدون شرفی، در کتاب "چه کنیم تا آینده مطلوبی داشته باشیم" به نکاتی چند در این زمینه اشاره می کند و می نویسد:
آرزوهای بسیار و بزرگ داشته باشیم. همه ما در دوران بچگی وقت و انرژی فراوان را صرف خیالبافی و رؤیا پردازیهایمان می کردیم. اما کم کم به دلیل مشغله هایی همچون تحصیل، قوه تخیلمان را به کناری می نهیم، اما برای هر دختر نوجوانی که به آینده اش می اندیشد، فعال نگه داشتن قدرت و قوه تخیل لازم و ضروری است.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( شنبه 88/12/29 :: ساعت 4:14 عصر )
آگاهیهای بلوغ باید از سن 10 سالگی به دختران آموزش داده شود
خبرگزاری دانشجویان ایران - کرمانشاه
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران - منطقه کرمانشاه - در این کنفرانس متخصصان به تشریح مراحل بلوغ و مشاوره قبل از ازدواج و آزمایشهای ژنتیک قبل از حاملگی پرداختند.
دکتر طراوت فاخری متخصص زنان و زایمان در این کنفرانس با بیان فیزیولوژی بلوغ در دختران و مشکلات و مسائل پیرامون آن گفت: متاسفانه آگاهی والدین به خصوص مادران از وضعیت و شرایط روحی جسمانی دختران در هنگام بلوغ کافی نیست و بسیاری از دختران به دلیل نداشتن اطلاعات درست در خصوص بلوغ، دچار مشکلاتی میشوند.
وی ادامه داد: مدرسه نقش مهمی در آموزشهای دختران در خصوص بلوغ دارد و در صورت مناسب بودن زمان، این آموزشها میتوانند در گذر دوران بلوغ مؤثر باشند.
فاخری در ادامه با اشاره به این که باید قبل از سن بلوغ مسائل رشد جسمی و حالات مربوط به آن به دختران آموزش داده شود، گفت: بهترین سن این آموزشها برای دختران از کلاس چهارم دبستان است.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( شنبه 88/12/29 :: ساعت 4:13 عصر )
تغذیه در دوران بلوغ
تغذیه در دوران نوجوانی و بلوغ اهمیت زیادی دارد. زیرا نوجوانان و جوانان به دلیل سوخت و ساز بالای بدن و فعالیت زیاد به انرژی بیشتری نیاز دارند. البته لازم به ذکر است که پرخوری زیاد در این دوران سبب چاقی بیش از حد نوجوان خواهد شد. تا جایی که ، گاهی نوجوان برای حفظ تناسب اندام ناچار به رژیم گرفتن می شود.
بنابراین در صورتی که تغذیه مناسب باشد و تمام مواد لازم به بدن برسد، هم انرژی مورد نیاز نوجوان به حد کافی تأمین خواهد شد و هم نیازی به رژیم خاص غذایی وجود نخواهد داشت.
صبحانه وعده غذایی مهمی برای نوجوانان است. زیرا صبحانه ناکافی یا کم کالری گاهی می تواند زمینه ساز کمبودهای تغذیه ای شود. توصیه می شود که در برنامه غذایی نوجوانان سه گروه اصلی مواد غذایی شامل:
چربی ها ، مواد قندی و نشاسته ای و پروتئین ها حتماً وجود داشته باشد. البته مصرف زیاد قندهای ساده مثل نوشابه های گازدار ، شکلات ، آب نبات و سایر موادی که فقط انرژی زا هستند و ارزش غذایی ندارند باید محدود شوند و به جای آنها از مواد نشاسته ای مانند برنج ، نان و سیب زمینی استفاده شود.
همانگونه که اشاره شد یکی از مواد مورد نیاز بدن ، پروتئین ( حیوانی و گیاهی ) است. نیاز به این ماده در دوران بلوغ به دلیل سریعتر شدن رشد و افزایش حجم عضلات بیشتر می شود. پروتئین های حیوانی در تخم مرغ ،گوشت ، پنیر و شیر و پروتئین های گیاهی در غلات و حبوبات وجود دارد. مصرف روزانه ?? تا ?? گرم پروتئین توصیه می شود.
انواع ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن که در دوران بلوغ به دلیل تسریع در رشد ، نیاز بدن به آنها افزایش می یابد ، با مصرف سبزی ها و میوه ها ، انواع گوشت ، حبوبات ، لبنیات و غلات ( نان و برنج و... ) تأمین می شوند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( شنبه 88/12/29 :: ساعت 4:3 عصر )
20 کلید طلایی برای زنان
شاخه: روانشناسی
نویسنده: مجله راه زندگی
ناشر: مجله راه زندگی
نوع فایل: PDF
تعداد صفحات: 5
زبان: فارسی
حجم کتاب: 514 کیلوبایت
توضیحات:
20 کلید طلایی برای زنان
همه چیز راجع به افسردگی
شاخه: روانشناسی
نویسنده: نا مشخص
ناشر: www.aryalink.com
نوع فایل: PDF
تعداد صفحات: 4
زبان: فارسی
حجم کتاب: 102 کیلوبایت
توضیحات:
مقاله ای با عنوان همه چیز راجع به افسردگی
(دانلود|