سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدایا ! حقایق را چنانکه هست به مابنمای . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
راه و راهنما، روان شناسی مرد و زن، Psychology of male and female
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» هر چه باید درباره قرصهای ضد بارداری(OCP) بدانیم خوردنی همهفن حر

هر چه باید درباره قرص‌های ضد بارداری(OCP) بدانیم

 

خوردنی همه‌فن حریف

بیش از 100 میلیون نفر از زنان جهان برای جلوگیری از باردار شدن داروهای ضد بارداری خوراکی مصرف می‌کنند. این قرص‌ها علاوه بر جلوگیری از بارداری کاربردهای متفاوت دیگری نیز دارند. از جمله این کاربردها تنظیم سیکل‌های قاعدگی، کاهش درد و انقباضات عضلانی (کرامپ) طی دوره قاعدگی و درمان مشکلات هورمونی و کیست‌های تخمدان است. در بازار دارویی انواع مختلفی از این داروها وجود دارد و شرکت‌های متفاوتی اقدام به ساخت این اقلام می‌نمایند که اکثراً بی‌خطر و مؤثر هستند. تجویز این قرص‌ها بر اساس شرایط بالینی بیمار انجام می‌شود. قرص‌های ضد بارداری معمولاً ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند. این ترکیبات در واقع همان هورمون‌هایی هستند که به صورت طبیعی از تخمدان‌ها ترشح می‌شوند و تخمک‌گذاری و سیکل‌های قاعدگی را ایجاد می‌کنند. چون این داروها در زنان سالم نیز مصرف می‌شود باید به اثرات سوء و فواید این داروها به دقت توجه شود. اگرچه بی‌خطر بودن این قرص‌ها در اکثر زنان اثبات شده است.

تاریخچه

اولین نسل این قرص‌ها در سال 1960 میلادی معرفی شد. این قرص‌ها حاوی دوزهای زیادی از پروژسترون و استروژن بودند. در نسل دوم قرص‌های ضد بارداری خوراکی که در سال 1970 میلادی به بازار عرضه شد دوز استروژن موجود از 50 تا 150 میلی‌گرم به 20 تا 35 میلی‌گرم کاهش یافت. علت این تغییرات کاهش خطر ترومبوآمبولی بود (ترومبوآمبولی یک مشکل عروقی است که در آن لخته‌های خون به صورت ذرات آمبولی به رگ‌های کوچک می‌روند و باعث بسته شدن آن‌ها و ایجاد ایسکمی و ... می‌شوند). این داروها به صورت منوفازیک تهیه شده‌اند، یعنی در طول دوره قاعدگی هر قرص دارای مقادیر ثابتی از استروژن و پروژسترون است. اما در قرص‌های مولتی‌فازیک که از سال 1980 میلادی به بازار وارد شدند میزان پروژسترون با توجه به زمان دوره قاعدگی کاهش پیدا می‌کند. این امر از جمله مزیت‌های این قرص است، چرا که در خود بدن نیز میزان ترشح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در طی یک دوره قاعدگی یکسان نیست و قرص‌های مولتی‌فازیک تا حدودی این نقیصه قرص‌های منوفازیک را جبران کرده‌اند. در حدود 5 سال پیش نسل سوم قرص‌های ضد بارداری ساخته شد و به دلیل این‌که ثابت شد این قرص‌ها اثرات سوء کمتری بر قند خون، غلظت انسولین پلاسما و فرایندهای چربی دارند، می‌توان این داروها را به راحتی برای افراد دیابتی و افراد دارای اختلالات چربی خون تجویز کرد. نسل سوم قرص‌های ضد بارداری‌، هیرسوتیسم (پرمویی) و آکنه (جوش) را نیز کاهش می‌دهند. باید توجه داشت که داروهای نسل سوم صرفاً عارضه‌های کمتری دارند ولی در زمینه جلوگیری از بارداری و مشکلات هورمونی، شواهدی به نفع مؤثرتر بودن این نسل بر نسل اول و دوم وجود ندارد.

نوع دیگری از قرص‌های ضد بارداری قرص‌های پروژسترونی‌اند که از 30 سال پیش تجویز می‌شوند و تنها حاوی پروژسترون می‌باشند. در مواردی که زنان نمی‌توانند بنا به دلایل پزشکی یا شرایط بالینی قرص‌های ترکیبی (استروژن و پروژسترون) مصرف کنند و نیز در زنان شیرده قرص‌های پروژسترونی تجویز می‌شود.

 

مصرف‌کننده‌ها

میزان اثر این داروها بستگی به کسانی دارد که آن را مصرف می‌کنند. در صورتی که این قرص‌ها به درستی مصرف شود در حدود 97 تا 99 درصد موارد مؤثر هستند. مصرف‌کننده‌ها به دو گروه منظم و نامنظم تقسیم می‌شوند. مصرف‌کننده‌‌های منظم کسانی هستند که مصرف دارو را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنند و هر دوز را در ساعت معینی مصرف می‌کنند. از خصوصیات دیگر مصرف‌کننده‌های منظم این است که در دوران مصرف دارو به استفراغ و اسهال مبتلا نمی‌شوند. مصرف‌کننده نامنظم افرادی هستند که داروها را نامرتب مصرف می‌کنند. می‌شود حدس زد که موارد شکست در این گروه زیادتر است.

در زنانی که به صورت مرتب این داروها را مصرف می‌کنند امکان شکست این روش (یعنی باردار شدن) فرد یک نفر از هر هزار زن در یک سال است. این آمار در کسانی که قرص‌ها را نامرتب استفاده می‌کنند بسیار بالاتر می‌باشد. طبق تحقیقات، در این دسته از مصرف‌کننده‌ها 50 نفر از هر هزار زن در یک سال دچار بارداری ناخواسته می‌شوند.

 

نحوه عمل

قرص‌های ضد بارداری با استفاده از شیوه‌های زیر تغییراتی را در سیستم طبیعی رحم و تخمدان‌ها به وجود می‌آورند و از این طریق اعمال اثر می‌کنند.

- جلوگیری از تخمک‌گذاری

- تغییر موکوس گردن رحم به صورتی که قدرت نفوذ اسپرم کاهش یابد. قرص‌ها ترشحات مخاطی گردن رحم را غلیظ‌تر و چسبناک‌تر می‌کنند.

- تغییر در لایه مخاطی رحم به نحوی که تخم لقاح‌یافته قابلیت لانه‌گزینی در جدار رحم و رشد در رحم را پیدا نکند.

 

فواید

کاهش خونریزی و کاهش ابتلا به آنمی فقر آهن به علت کمتر شدن خونریزی دوران قاعدگی از جمله فواید این داروها است. این داروها درد و کرامپ‌های عضلانی دوران قاعدگی را کاهش می‌دهند و سیکل‌ها را تنظیم می‌کنند. کاهش خطر ابتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان و سرطان آندومتر رحم و تخمدان و درمان کیست‌های تخمدانی از دیگر اثرات مفید مصرف این داروها است. این قرص‌ها در برابر بیماری‌های التهابی لگن (یکی از علل عمده ناباروری) محافظ بدن می‌باشند ولی از انتقال عفونت‌های جنسی جلوگیری نمی‌کنند. برخی از این قرص‌ها باعث بهبودی جوش‌ها و آکنه‌ها می‌شوند. قابلیت برگشت سریع این داروها هم از علت‌های انتخاب این قرص‌ها به عنوان یکی از روش‌های شایع جلوگیری از بارداری می‌باشد. معمولاً اندکی پس از قطع مصرف دارو، سیکل‌های قاعدگی و توانایی باروری به حالت نرمال خود باز می‌گردد و این خاصیت برای کسانی که می‌خواهند یک روش کوتاه‌مدت برای جلوگیری از بارداری داشته باشند روش مناسبی است.

 

اثرات قلبی- عروقی

ارتباط بین مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی و بیماری‌های قلبی- عروقی به دقت و به دفعات زیاد مورد بررسی قرار گرفته است. در زنان غیر سیگاری و آن‌ها که دیابت یا فشار خون بالا ندارند هیچ‌گونه افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی به خصوص سکته قلبی وجود ندارد. اگر چه باید برای این زنان برنامه منظمی به منظور بررسی فشار خون در نظر گرفت. چون بعضی از تحقیقات نشان داده است که استفاده از قرص‌هایی با دوز بالای استروژن، خطر سکته را در زنان بالا می‌برد. همچنین در این تحقیقات خطر حوادث قلبی عروقی- مرگ در زنان 40 تا 44 ساله مصرف‌کننده قرص‌های ضد بارداری خوراکی، 10 برابر بیشتر از زنان 20 تا 24 ساله مصرف‌کننده این قرص‌ها گزارش شده است. با این همه شواد زیادی هم به ضرر این فرضیات وجود دارد و هنوز بسیاری معتقدند که افزایش دوره مصرف این داروها یا سابقه مصرف قبلی این‌ها تأثیری بر افزایش خطر سکته قلبی و ... ندارد و همچنان فشار خون بالا و سیگار از مهم‌ترین عوامل خطری هستند که احتمال بروز سکته مغزی و سکته خونریزی‌دهنده را بالا می‌برند. به طور کلی می‌توان گفت احتمال خطر مرگ زنان سیگاری که قرص‌های ضد بارداری خوراکی مصرف نمی‌کنند بسیار بالاتر از زنان غیر سیگاری مصرف‌کننده قرص‌های ضد بارداری خوراکی است.

 

ترومبوآمبولی وریدی

آمبولی ریوی و ترومبوز وریدهای عمقی پا یکی از جدی‌ترین مشکلات مصرف‌کنندگان این قرص‌ها است. احتمال بروز این عارضه به طور کلی 15 نفر در هر 100.000 نفر در یک سال است. با این وجود در زنان مصرف‌کننده این قرص‌ها ترومبوآمبولی وریدی 3 تا 6 برابر بیشتر از زنان دیگر اتفاق می‌افتد. احتمال بروز این مشکل با افزایش سن، چاقی و جراحی اخیر بالاتر نیز می‌رود. خطر بروز آن در سال اول مصرف این دارو بیشتر است و به ترکیبات استروژنی آن مربوط نمی‌باشد. اما در زنانی که دارای نقص مادرزادی آنتی‌ترومبین III و جهش فاکتور لیدن V (دو تا از فاکتورهای خونی شرکت‌کننده در سیستم انعقاد خون- هستند احتمال افزایش انعقادپذیری وجود دارد) که احتمال بروز ترومبوآمبولی را در این زنان بالاتر می‌برد، بنابراین بهتر است این افراد تنها از قرص‌های پروژسترونی استفاده کنند.

 

ارتباط سرطان با این داروها

این داروها احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را کم می‌کنند. مصرف سه ساله این قرص‌ها خطر ابتلا را 40 درصد می‌کاهد و مصرف ده ساله این قرص‌ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا 80 درصد کاهش می‌دهد.

این قرص‌ها خطر ابتلا به سرطان آندومتر (لایه مخاطی رحم) را نیز کاهش می‌دهند. در مورد خطر ایجاد سرطان پستان توسط این داروها نیز تحقیقات متفاوت و زیادی صورت گرفته است که برخی این داروها را بی‌تأثیر و برخی مؤثر می‌دانند. اما به طور کلی توصیه می‌شود برای جلوگیری به موقع از این بیماری همه زنان خودشان معاینه ماهانه پستان انجام دهند و در صورت لمس توده یا احساس تغییر در بافت پستان حتماً به پزشک مراجعه کنند.

در برخی از مطالعات نیز بیان شده که مصرف این قرص‌ها خطر ابتلا به سرطان گردن رحم را افزایش می‌دهد. اگر چه در سرطان گردن رحم عوامل تأثیرگذار مهم‌تری نیز مطرح می‌باشند، اما چون احتمال اندکی از این نظر مطرح است می‌توان برای غربالگری و تشخیص این سرطان از پاپ اسمیر استفاده کرد.

 

عوارض جانبی

عوارض جانبی این قرص‌ها دارای طیف وسیعی است ولی معمولاً این عوارض آن‌قدرها مشکل‌زا نیستند. بیشتر خانم‌ها با شروع مصرف قرص تعداد کمی از این عوارض را تجربه می‌کنند ولی پس از مصرف سومین بسته معمولاً این مشکلات خودبه‌خود برطرف می‌شوند.

لکه‌بینی و خونریزی در حین مصرف قرص‌ها، دو عارضه شایعی است که در اولین سیکل و در صورت فراموش شدن یا دیر خوردن یکی از قرص‌ها اتفاق می‌افتد. خونریزی می‌تواند به خفیف یا همانند قاعدگی زیاد باشد و در هر زمانی از دوره قرص‌ها اتفاق ‌افتد. برای جلوگیری از این عارضه هر روز سر یک ساعت مشخص قرص‌ها را مصرف کنید. لکه‌بینی معمولاً به علت استفاده متوالی از این داروها است و پس از سومین سیکل دیگر نباید اتفاق بیفتد.

حالت تهوع معمولاً به آن اندازه شدید نیست که استفراغ ایجاد کند. بهتر است قرص‌ها را با غذا و قبل از خواب مصرف کنید. وعده‌های غذایی را کم‌حجم و در دفعات زیاد بخورید. ویتامین 6B با دوز 50 تا 100 میلی‌گرم روزانه در برطرف شدن این علایم کمک‌کننده است. در صورت دردناک شدن پستان، میزان نمک مصرفی و کافئین را کاهش دهید. در برخی زنان اندازه پستان بزرگ می‌شود، این مسأله نگران‌کننده نیست اما در صورتی که توده یا تغییری در بافت پستان به صورت یک طرفه پدیدار شود حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

تغییرات وزن: مصرف دارو در طولانی‌مدت باعث افزایش وزن به میزان 1 تا 2 کیلوگرم می‌شود. البته هنگام شروع مصرف دارو وزن اندکی کاهش می‌یابد.

تغییرات پوستی: در آغاز مصرف قرص‌ها آکنه و جوش‌ها افزایش می‌یابند ولی با ادامه دادن دارو وضع بهتر می‌شود. گاهی تیرگی پوست به خصوص در لب تحتانی، زیر چشم‌ها و پیشانی ایجاد می‌شود و تعداد کمی از زنان نیز افزایش رشد موی صورت پیدا می‌کنند، اما به طور کلی این قرص‌ها باعث کاهش موی صورت و بدن می‌شوند.

تغییرات خلق‌وخو: با مصرف این قرص‌ها گاهی افسردگی و بی‌حوصلگی به خصوص قبل از زمان شروع قاعدگی به وجود می‌آید. ورزش و تمرینات منظم و استراحت و خواب کافی و مصرف ویتامین 6B در رفع این علایم مؤثر است.

خستگی: معمولاً بعد از 4 تا 6 هفته خودبه‌خود از بین می‌رود.

قطع یا عقب‌افتادگی قاعدگی: یکی از مشکلات شایع در زنان مصرف‌کننده قرص ممکن است خونریزی کم در حین قاعدگی یا اصلاً اتفاق نیافتادن قاعدگی باشد. این حالت به خصوص هنگامی که مصرف این قرص‌ها با شرایط استرس‌زای بیماری همراه است بیشتر می‌شود. به طور کلی بیماری، تغییر در برنامه‌ریزی، فعالیت‌ها و مسافرت از جمله عواملی هستند که باعث تشدید این علایم می‌شوند. با این حال چون اتفاق نیافتادن قاعدگی می‌تواند علامت بارداری باشد، برای اطمینان بیشتر می‌توانید تست بارداری بدهید.

 

قرص‌های ضد بارداری ترکیبی

این قرص‌ها همان‌‌طور که گفته شد ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند و در صورت استفاده صحیح از این داروها کارایی و اثر آن‌ها در ممانعت از بارداری بسیار رضایت‌بخش است.

قرص‌های ترکیبی که در بازار وجود دارند مختلف‌اند. ممکن است در یک بسته 28 قرص و در بسته شرکت دیگری 21 قرص وجود داشته باشد که البته فرقی در کارکرد و عملکرد آن‌ها نمی‌کند. چون این 7 قرص اضافی نقشی در جلوگیری از بارداری ندارند و صرفاً برای راحتی و تنظیم بهتر زمان مصرف این داروها تعبیه شده‌اند. چون در این حالت بلافاصله بعد از تمام شدن یک بسته باید بسته دیگری را شروع کنید ولی در نوع 21 قرص با تمام شدن بسته باید 7 روز صبر کرد تا قاعدگی اتفاق بیافتد و تنظیم این فاصله ممکن است کمی سخت باشد.

بهتر است منتظر بمانید تا دوران قاعدگی شما شروع شود و در اولین روز دوران قاعدگی اولین قرص را مصرف کنید. بیشتر خانم‌ها اولین روز قاعدگی را اولین روز آغاز قرص‌ها قرار می‌دهند چون می‌توان به راحتی به خاطر سپرد. در اولین دوره مصرف قرص بهتر است از یکی از روش‌های دیگر جلوگیری از بارداری نیز استفاده شود.

 

هر قرص را هر روز در ساعت معینی مصرف کنید.

اگر از بسته‌های 28 قرصی استفاده می‌کنید به هیچ‌وجه مقدار مصرف خود را تغییر ندهید، حتی اگر هنوز در دوره قاعدگی هستید بسته جدید را آغاز نکنید و حتماً پس از مصرف یک بسته به صورت کامل به سراغ بسته بعدی بروید.

در صورت استفاده از بسته‌های 21 قرصی باید 7 روز پس از پایان بسته صبر کنید و سپس بسته جدید را شروع کنید.

توجه کنید در بسته‌های 28 قرصی 7 قرص غیر فعال می‌باشند و این 7 قرص باید آخرین قرص‌هایی باشد که شما مصرف می‌کنید. معمولاً کارخانه‌های تولیدکننده دارو بالای هر قرص یک شماره هم چاپ می‌کنند که نشان‌دهنده روز مصرف آن قرص است.

در صورتی که برای اولین بار اقدام به مصرف این قرص‌ها کرده‌اید بعد از یک دوره مصرف برای بررسی و پیگیری به پزشک خود مراجعه کنید.

چنان‌چه پس از زایمان تمایل به شیردهی ندارید با مشورت پزشک در هفته سوم پس از زایمان می‌توانید این داروها را مصرف کنید.

اگر به تازگی سقط جنین داشته‌‌اید در صورت مشورت با پزشک در هر زمانی می‌توانید شروع به مصرف این داروها کنید.

اگر بیمار شده‌اید یا اسهال و استفراغ دارید باید بدانید قرص‌ها به خوبی اثر نخواهند کرد. در این مواقع حتماً از روش‌های دیگر ضد بارداری نیز استفاده کنید تا زمانی که هفت روز متوالی از بیماری‌تان گذشته باشد یا یک هفته اسهال و استفراغ نداشته باشید. فراموش نکنید که در تمام این مدت باید همچنان داروهای‌تان را مصرف کنید.

 

فراموشی یک نوبت قرص

اگر مصرف یکی از قرص‌ها را فراموش کردید همان موقع آن نوبت را مصرف کنید حتی اگر یک روز گذشته باشد و در روز بعد مجبور شوید 2 قرص مصرف کنید، اما توجه داشته باشید که قرص‌ دوم باید در همان ساعت همیشگی مصرف شود. در صورتی که بیش از 1 قرص را فراموش کرده‌اید با مشورت پزشک از نحوه ادامه مصرف قرص‌ها آگاه شوید. در این مواقع باید حتماً از روش‌های دیگر جلوگیری از بارداری استفاده کنید.

 

قرص‌های ضد بارداری پروژسترونی

این قرص‌ها فقط دارای هورمون پروژسترون می‌باشند و از رها شدن تخمک از تخمدان ممانعت می‌کنند. این قرص‌ها قابلیت نفود اسپرم را نیز می‌کاهند.

نحوه مصرف

نحوه مصرف قرص‌های پروژسترونی شباهت زیادی با قرص‌های ترکیبی دارد و تنها در موارد اندکی متفاوت است.

در صورتی که زایمان صورت بگیرد و مادر تمایلی به شیردهی نداشته باشد می‌توان با مشورت پزشک در هر زمانی این قرص‌ها را استفاده کرد. همچنین در هنگام سقط جنین در هر زمانی با تجویز پزشک می‌توان این قرص‌ها را مصرف نمود.

در صورت فراموشی 1 قرص فوراً آن را مصرف کنید ولی اگر بیش از 1 قرص را فراموش کرده‌اید علاوه بر استفاده از یکی دیگر از روش‌های ضد بارداری، در مورد چگونگی ادامه مصرف قرص‌ها به پزشک مراجعه کنید.

 

عوامل هشداردهنده

خطر استفاده از این قرص‌ها کم است و بیشتر این عوامل خطرزا مربوط به ایجاد لخته و کاهش خون‌رسانی به اندام و بافت‌های مختلف است. در جعبه هر کدام از این داروها بروشوری وجود دارد که در مورد عوامل خطر و عوارض احتمالی آن داروها اطلاعاتی می‌دهد. قبل از مصرف دارو حتماً آن را مطالعه کنید. به خاطر داشته باشید در صورت بروز هر کدام از موارد زیر باید فوراً به پزشک مراجعه کرد:

- درد شدید شکمی

- درد قفسه سینه، کوتاه شدن تنفس و سرفه همراه با خون

- سردرد (شدید)، بی‌حسی یا ضعف دست‌ها و پاها

- مشکلات چشمی (کاهش دید، تاری دید و دیدن جرقه‌های نورانی در چشم)

- درد شدید پا در ناحیه ران و ساق

- زرد شدن پوست و چشم‌ها

پس از شروع داروها در صورت ایجاد سردرد ناگهانی یا تغییر در تعداد سردردهای شدیدی که سابقه آن را دارید، به خصوص در صورت بروز حساسیت به نور، اختلالات چشمی و تهوع بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

 

تداخل دارویی

برخی داروها اثرات این قرص‌ها را تغییر می‌دهند و باعث خونریزی میان دوره و هنگام بارداری می‌شوند. بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها، باربیتورات‌ها، فنی‌توئین و کاربامازپین از جمله داروهایی است که اثرات این قرص‌ها را کاهش می‌دهند. بهتر است در صورت استفاده از این داروها حتماً از یک روش جلوگیری از بارداری دیگر نیز استفاده کنید. برخی از داروهای گیاهی و سنتی نیز باعث تغییر اثرات قرص‌های ضد بارداری می‌شوند. اکثر خانم‌ها این داروهای گیاهی و سنتی را دارو نمی‌دانند و هنگام مراجعه به پزشک برای دریافت قرص‌های ضد بارداری در مورد مصرف این مواد چیزی نمی‌گویند در حالی‌ که ممکن است به علت اثرات این مواد روش جلوگیری از بارداری با شکست مواجه شود و فرد ناخواسته باردار شود. حتماً به این موضوع نیز توجه داشته باشید.

 

پرسش‌های متداول

چگونه می‌توان تعداد دفعات قاعدگی را کاهش داد؟

هر بسته قرص‌ ضد بارداری ترکیبی، معمولاً دارای 21 قرص فعال حاوی پروژسترون و استروژن است و 7 قرص غیر فعال که دارونما می‌باشند. در هفته‌ای که دارونماها مصرف می‌شود قاعدگی اتفاق می‌افتد. استفاده طولانی‌مدت و پشت سر هم قرص‌های فعال، قاعدگی را به تأخیر می‌اندازد. در صورتی که قرص‌ها را تا هفته 6، 9 یا 12 ادامه دهید و بعد از آن قرص‌های دارونما را مصرف کنید، قاعدگی به ترتیب در هفته 7، 10 یا 13 اتفاق می‌افتد.

در چه سنی می‌توان در برنامه سیکل‌های قاعدگی دخالت کرد؟

برای مصرف این داروها محدودیت سنی وجود ندارد و منعی برای مصرف این داروها نیست. بسیاری از نوجوانانی که قاعدگی‌های دردناک، نامنظم و مکرر دارند از این قرص‌ها استفاده می‌کنند. آرامش و راحتی که با مصرف این قرص‌ها حاصل می‌شود باعث کاهش غیبت‌ها در محل کار یا تحصیل و افزایش توانایی ورزش کردن و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.

چه مدتی پس از قطع قرص‌ها، می‌توان بچه‌دار شد؟

یکی از مزیت‌های این قرص‌ها برگشت‌پذیری سریع افراد به حالت باروری طبیعی است. پس از قطع قرص‌ها تنها دو هفته تأخیر در شروع فعالیت نرمال ایجاد می‌شود. قاعدگی نیز در حدود 4 تا 6 هفته پس از قطع قرص‌ها اتفاق می‌افتد.

آیا بارداری بلافاصله پس از قطع قرص‌ها صحیح است؟

چون در پیگیری‌های زمان بارداری و همچنین تخمین زمان تقریبی بارداری دانستن زمان آخرین قاعدگی و همچنین منظم بودن قاعدگی‌ها مهم است، برای تخمین بهتر روز آغاز بارداری و روز پایان بارداری و روز تخمک‌گذاری بهتر است پس از قطع مصرف قرص‌ها حداقل یک دوره قاعدگی بگذرد و سپس بارداری انجام شود.

آیا در هنگام مصرف این قرص‌ها تست بارداری دچار اختلال می‌شود؟

خیر، در این مواقع نیز تست بارداری دقت بالایی دارد. اساس تست بارداری اندازه‌گیری هورمون مشخصی به نام گونادوتروپین کوریونیک انسانی (HCG) در ادرار و خون است. ترکیبات فعال این قرص‌ها تأثیری بر اندازه‌گیری این هورمون و مقدار آن در ادرار و خون ندارند.

در صورتی که پس از چند سال استفاده‌ متوالی از این قرص بخواهیم آن را قطع کنیم، آیا در پایان یک بسته مجاز به قطع دارو هستیم؟

با قطع مصرف این قرص در سلامت بدن شما تغییراتی ایجاد می‌شود، بنابراین پس از قطع مصرف قرص‌ها باید تا مدتی انتظار خونریزی نامنظم را داشته باشید ولی می‌توانید در هر زمانی که خواستید مصرف قرص‌ها را قطع کنید.

آیا در طول دوره مصرف قرص‌های غیر فعال (دارونما) امکان بارداری وجود دارد؟

خیر، مصرف قرص‌های دارونما احتمال بارداری ناخواسته را بالا نمی‌برد و در صورتی که مطابق دستورات قرص‌ها را مصرف کنید تا 99 درصد در جلوگیری از بارداری مؤثر است. البته اگر بیشتر از یک دوز را فراموش کنید امکان بارداری افزایش می‌یابد.

آیا مصرف این قرص‌ها بر سطوح کلسترول خون اثر دارد؟

میزان این تأثیر بستگی به نوع قرص و غلظت استروژن و پروژسترون آن دارد. استروژن موجود در این قرص‌ها باعث افزایش سطوح HDL (کلسترول خوب) و کاهش سطوح LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول تام و سطح‌ تری‌گلیسیرید می‌شود. پروژسترون قرص‌های ضد بارداری اثری معکوس دارد. در واقع قرص‌هایی که غلظت بالایی از استروژن دارند تغییراتی در سطوح چربی ایجاد می‌کنند که مفید است.

آیا آنتی‌بیوتیک اثرات این قرص‌ها را کاهش می‌دهد؟

در مورد اثرات آنتی‌بیوتیک‌ها کمی زیاده‌روی شده است و واقع اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیر بر عملکرد این قرص‌ها ندارند آنتی‌بیوتیکی به نام ریفامپین. ریفامپین باعث کاهش اثر این داروها در جلوگیری از بارداری می‌شود.

البته برخی فرضیه‌ها مشتقات پنی‌سیلین و تتراسایکلین را نیز مختل‌کننده اثرات این قرص‌ها می‌دانند ولی هنوز در این مورد مطالعات دقیقی صورت نگرفته است. با این همه به علت اهمیت موضوع بهتر است در صورت استفاده همزمان دوزهای پایین این قرص‌ها به همراه آنتی‌بیوتیک از یک روش جلوگیری دیگر تا پایان دوره مصرف آنتی‌بیوتیک استفاده کنید.

آیا قرص‌های ضد بارداری تأثیری بر فشار خون دارند؟

گفته می‌شود این قرص‌ها تا حدودی باعث افزایش فشار خون می‌شوند. فشار خون بالا در زنانی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند با افزایش سن و مدت زمان مصرف افزایش می‌یابد. قرص‌های ضد بارداری ترکیبی دارای پروژسترون هستند. پروژسترون باعث فشار خون بالا می‌شود. متأسفانه تغییر در فرمول قرص‌ها معمولاً تغییری ایجاد نمی‌کند. در صورت مصرف این قرص‌ها باید فشار خون به صورت منظم بررسی شود، در صورت داشتن فشار خون بالا بهتر است روش دیگری را جایگزین این قرص‌ها کنید.

 

معیارهای WHO برای مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی

موارد منع مصرف مطلق (یعنی به هیچ وجه نباید از این داروها استفاده کرد):

- ترومبوآمبولی وریدی

- مشکلات دریچه‌ای و ساختاری قلب

- بیماری‌های قلبی- عروقی

- دیابت پیشرفته و پیچیده

- بیماری‌های مغزی- عروقی

- سرطان پستان

- بارداری

- سردردهایی با علایم عصبی موضعی

- سابقه جراحی بزرگ همراه با بستری طولانی‌مدت

- شیردهی (کمتر از 6 هفته بعد از زایمان)

- فشار خون بالای 100/160

- سن بالای 35 سال و مصرف بیش از 20 سیگار در روز

موارد منع مصرف نسبی (یعنی بهتر است که از این داروها استفاده نشود):

- کمتر از 21 روز از زایمان گذشته باشد.

- شیردهی (بین هفته 6 تا ماه 6 بعد از زایمان)

- خونریزی رحمی و واژینال که علت آن مشخص نشده باشد.

- سن بالای 35 سال و مصرف کمتر از 20 سیگار در روز

- سابقه سرطان پستان که در 5 سال گذشته عود نکرده باشد.

- تداخلات دارویی (مصرف همزمان بعضی داروهای خاص)

- مشکلات کیسه صفرا

مواردی که فواید آن بیشتر از مضرات آن است (تصمیم مصرف در این موارد به عهده فرد و پزشک است):

- سردرد (شدید)

- سابقه جراحی بزرگ بدون وجود آمبولی

- دیابت ملیتوس

- بیماری سیکل سل (کم‌خونی) و سیکل سل هموگلوبین C

- فشار خون 100/140 تا 109/159

- توده تشخیص داده‌نشده پستان

- سرطان گردن رحم

- سن بالای 50 سال

- سابقه فامیلی اختلالات چربی خون

- سابقه فامیلی سکته قلبی

در این موارد استفاده این قرص‌ها محدودیتی ندارد:

- 21 روز پس از زایمان

- وریدهای واریسی

- پس از سقط

- سردرد خفیف

- سابقه دیابت بارداری

- خونریزی‌های نامنظم واژینال بدون وجود علایم کم‌خونی

- سابقه بیماری‌های التهابی لگن

- ابتلا به بیماری التهابی لگن یا سابقه اخیر ابتلا به آن

- ابتلا به عفونت‌های مقاربتی یا سابقه اخیر ابتلا به آن

- واژینیتی که با احتمال افزایش خطر عفونت‌های مقاربتی همراه نباشد.

- افراد HIV مثبت و افرادی که خطر ابتلا به ایدز دارند و بیماران ایدزی

- بیماری خوش‌خیم پستان

- سابقه فامیلی سرطان پستان یا رحم یا تخمدان

- ناقل هپاتیت ویروسی - فیبرویید رحمی

– بارداری

– چاقی

- بیماری‌های تیرویید

- سابقه بارداری خارج رحمی 



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دق دل بعضی ها ( چهارشنبه 91/1/23 :: ساعت 6:26 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

معضلی به نام رفتارهای پرخطر جنسی!
رازهـایـی دربـاره ایــدز کـه کـسی جـرات گـفتـنش را نـداشت !
رازهـایی کـه مـردان دوست دارند هـمسران شـان بـدانند
تفاوتهای ساختار روحی و روانی زنان و مردان
آنچه همسران جوان باید بدانند
اختلافات زن و شوهر و راه حل آن
نحوه گله گذاری از همسر
پیامبر(ص) در خانه, سـازگـارى, مهربـانـى, مـدیـریت
پیامبر(صلی الله علیه و اله) در خانه,سازگارى, مهربانى, مدیریت
پیامبر(صلی الله علیه و آله) در خانه,سازگارى, مهربانى, مدیریت
فقط با یک جمله، قلبش را تسخیر کن!
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 8
>> بازدید دیروز: 234
>> مجموع بازدیدها: 857074

» درباره من

راه و راهنما، روان شناسی مرد و زن، Psychology of male and female
دق دل بعضی ها
به مسایل جنسی می پردازد و مروری دارد بر آنها

» پیوندهای روزانه

کیسه زباله ماشین
بازی های جذاب و مهیج و تست های هوش [4]
بازی تمرکز - balance balls [5]
بازی بطری اعصاب سنج [10]
بازی و تست هوش [3]
خود اشتغالی، طرح توجیهی اقتصادی [2]
ܓ❥خرید آنلاینܓ❥ [1]
عکس های فانتزی زیبا و متحرک [8]
جکستان, پـَـ نـَـ پـَـ, اس ام اس, پیامک [2]
فوتبال و اخبار ورزشی
عشق جوانی و مشکلات ازدواج [3]
مشاوره روان شناسی [200]
مشاوره خرید [348]
زرشکستان [394]
[آرشیو(14)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
آموزش[21] . اخبار[12] . چگونه زن زندگی خود را دیوانه سازید[11] . مجموعه[9] . هفت سرمایه گذاری کوچک درعشق که سود کلانی برای آقایان به ارمغان م[8] . آنچه زن ها دوست دارند مردها بدانند:[8] . حرفه[6] . جامع[5] . افسانه ی عشقی (1) عشق حقیقی بر همه چیز فائق می شود ؟[5] . ها[5] . سازی[5] . راهنمای[4] . سهام[4] . فلش[4] . های[4] . آموزشی[4] . آنتی[3] . Learning[3] . اخذ[3] . بازیگران[3] . باشگاه[3] . پذیرش[3] . تحصیل[3] . تحصیلی[3] . خارج[3] . خودرو[3] . هنرمندان[3] . هنری[3] . ورزشی[3] . ساخت[3] . ویندوز[3] . فناوری[3] . نرم افزار[3] . سی[3] . سینما[3] . سپاه[3] . سربازی[3] . زنی[3] . عدالت[3] . علمی[3] . فرهنگی[3] . فرهنگیان[3] . فارسی[2] . فوتبال[2] . قرآن[2] . شخصی[2] . شرکت[2] . شوهران بخوانند[2] . رازهایی درباره مردان که هر زنی باید آنها را بداند....[2] . زیبا[2] . رایگان[2] . مهر[2] . موبایل[2] . گل[2] . مایا[2] . مبتدی[2] . متحرک[2] . مستند[2] . مسکن[2] . کامل[2] . گوش کنید با شما سخن می گویم! به نام او، که پدر و مادر را خلق کر[2] . مدرک[2] . کامل[2] . نرم[2] . ویروس[2] . والیبال[2] . وام[2] . وبلاگ[2] . وتحصیل[2] . نامه[2] . دانشگاه[2] . دختران در سن کمتر و به میزان بیشتری نسبت به پسران در معرض خطر آل[2] . خارجی[2] . دف[2] . دفاع[2] . دولت[2] . دی[2] . دیسک[2] . روان شناسی نوجوانی[2] . بازاریابی[2] . پیامبر(صلی الله علیه و آله) در خانه, سازگارى, مهربانى, مدیریت[2] . پیشرفته[2] . پکیج[2] . جام[2] . چگونه باید تشکر و قدردانی خود را ابراز کنیم؟[2] . چرا مردها بی‌احساس می‌شوند؟[2] . جدید[2] . جهانی[2] . افزایش[2] . تفاوت دختران و پسران در مهارت‌های اجتماعی : ازجمله حوزه‌هایی که[2] . تفاوت های زن و مرد از نظر ادراک[2] . تولد فرزند پایان زندگی مشترک نیست[2] . بورس[2] . بسته[2] . ارسال[2] . استخدام[2] . اطلاعات[2] . Avira[2] . Flash[2] . اجتماعی[2] . ابزار[2] . آیین[2] . آویرا[2] . آشپزی[2] . آپدیت[2] . آفیس[2] . آقایان بیشتر جذب چه خانم هایی میشوند؟؟ . آقایون خانم ها را به خود جلب کنید . آگاهی‌های بلوغ باید از سن 10 سالگی به دختران آموزش داده شود . آگهی . آمادگی . آمادگی برای بچه دار شدن زوجین آمادگی برای بچه دار شدن زوجین هوش . آمپولهای تزریقی ضد بارداری آمپول دپوچروورا (Depo-provera) که نام . آمریکا . آخرین . آزاد . آزمون . آسیب دیدگی اسپرم پدر در اثر زندگی ناسالم به نسل‌های بعدی منتقل م . آشنایی با اثرات جانبی قرص‌های ضدبارداری قرص‌های ضدبارداری حاوی ه . آف . -آموزش . آی . آیا تفاوت میان پیوند و صمیمیت را می دانید؟ . آیا طبیعت مرد چند همسرى است؟ . آیا فرزندم دختر است؟ دانستن جنسیت نوزاد قبل از تولد خواسته هر ان . آنچه زن ها دوست دارند مردها بدانند: زن ها به وسیله ی تکرار صح . آنچه زن ها دوست دارند مردها بدانند: مردها به غلط علاقه مفرط ز . آنچه موجب پژمردگی و مردن عشق می گردد: . آنچه همسران جوان باید بدانند . آهن . آیکون . آموزنده . اثرات طلاق بر روی کودکان طلاق، یک پدیده روانی، اجتماعی، اقتصادی، . Forex . Group . Illustrator . inbox . LCD . 10 نکته غافلگیر کننده برای تازه پدرها . 20 کلید طلایی برای زنان . 60 . 9 مرحله زندگی آقایان . A . antivirus . Avid . Best . Builder . cdآموزش . CEH . DMAX . DNS . DVD . E-book . ELearning . Falsh . Liquid . MX . Pack . PDF . Photoshop . Plus . Point . Policy . R . s60 . Secret . Server . Share . The . Top . Twitch . v3 . VideoCopilot . Windows . wplinkdir . آب . افزار . افزارهای . افزاری . استقلال . اشتباهاتی که نباید تکرار شود . اشیا . اضطراب و اعتماد به نفس در زن ومرد بسیاری از مطالعات نشان می د . از او انتقاد کنید. . ازدواج و جوانان در جامعه با توجه به مطالب فوق، معلوم می‌شود که . اس . ار . ارتش . اختلافات خانوادگى و چگونگى رفع آنها . اختلافات زن و شوهر و راه حل آن . افسانه ی عشقی (2) وقتی عشقی ، عشق حقیقی باشد همان لحظه که فرد را . افسانه ی عشقی (3) تنها یک عشق واقعی در دنیا وجود دارد که برای من . اقتصادی . التدریسی . الکترونیک . ام . امان از مردان بدبین! . اماکن . انتظامی . اندازه . انسان . انواع . ایران . ایمیل . اینترنتی . با ما به خرید بروید. . بـا مـن بـمـان ! د‌رحالی که برخی محققان استد‌لال می‌کنند‌ که تجر . با من بمان! خسته دلی و شوربختی بچه های جدامانده از طلاق!! ای ناز . بازارسرمایه . بسکتبال . بصورت . بلاگفا . بلوغ یعنی چه؟ بلوغ رسیدن به سن رشد است. یعنی پسر شما مرد و دختر . به . بهترین . بهترین زمان باروری!؟ تخمک‌گذاری چیست؟ تخمک‌گذاری به زمانی گفته . بهترین همسران . بهداشت ازدواج محدوده سنی مناسب برای ازدواج : محدوده سنی مناسب ب . بهداشت و تنظیم خانواده کتاب‌ بهداشت‌ و تنظیم‌ خانواده‌ مجموعهِ‌ . بالغ شدن روان شناسی بلوغ به بررسی تغییرات و ویژگیهای مربوط به ب . بانک . باور غلط (1) زن ها سیری ناپذیرند . باور غلط (3) زن ها می خواهند آدم را همیشه تحت کنترل داشته و همه . باور غلط (6) زن های قوی نیازی به توجه و مراقبت ندارند. «زن ها . باور غلط (7) زن ها آزادی مرد را مختل می کنند . بدن . برای تشخیص زودرس سرطان دهانه رحم پاپ اسمیر چیست ؟ پاپ اسمیرتستی . برایمان یادداشت بگذارید . برتر . برگ . بستن . بوسیله . بوکس . بی . بیان احساست درونی مردان . بیش . بیمه . بکه . پ . پارکور . پاکت . پدران و افسردگی بعد از زایمان . پرخاشگری در زنان . پرسپولیس . پرستاران . پرورش . پرویز . پرینتر . پزشکی . پزی . پس از طلاق راحت زندگی کنید شاید نتوان در دنیا کسی را پیدا کرد که . پلیس . پلیومتریک . پنج افسانه مهلک در باره عشق . پی . پیامبر(ص) در خانه, سـازگـارى, مهربـانـى, مـدیـریت . تولید . تونر . تی . تیم . تکنیک . تکنیکهای . جالب . تفاوت‌های‌ ساختار‌ روحی و روانی‌ زنان‌ و مردان‌ . تفاوتهای رفتاری زن و شوهرهای شادکام و ناراضی . تقویت حواس پنجگانه در نوزاد نوزادان از ابتدای تولد معنی محبت و ت . تنهایی مردان . توصیه های مفید جهت حسادت مردانه . تفاوت دختران و پسران در مهارت‌های فیزیکی : به‌طور معمول بلوغ در . افسانه ی عشقی (1) عشق حقیقی بر همه چیز فائق می شود . جو . جور دیگر باید دید . چرا بسیاری از مردان از نظر احساسی ضعیف هستند؟ . چرا مردان کم حرفند . جسمانی . جلد . جنسیت جنین چگونه شکل می‌گیرد؟ «دختر و پسر ندارد. مهم این است که . چرا مردها زن ها را دوست دارند ؟ . چطور بهترین شوهر دنیا باشیم‌؟ . چگونه با فرزند نوجوانمان صحبت کنیم ( قسمت دوم ) . چگونه با فرزند نوجوانمان صحبت کنیم( قسمت سوم ) در قسمت . چگونه با فرزندنوجوانمان صحبت کنیم( قسمت اول ) . جدایی دردناک است اما... به آینده فکر کنید جدایی دردناک است و ا . تابناک . تاثیر ماه تولد بر رفتار کودکان شما . تامین . تای . تبریز . تبلیغاتی . پیامبر(صلی الله علیه و آله) در خانه,سازگارى, مهربانى, مدیریت . پیامبر(صلی الله علیه و اله) در خانه,سازگارى, مهربانى, مدیریت . پیامدهاى پیوند پایدار زندگی . پیامک . پیچیده . پیش از ازدواج به دنبال دلایل طلاق باشید اگر چه دلایل بسیاری برای . بازدید . بازنشستگان . بازیکن . تخصصی . تدوینگر .
» آرشیو مطالب
آذر 89
مرداد 89
تیر 89
اردیبهشت 89
اسفند 88
آذر 88
آبان 88
اردیبهشت 90
اسفند 90
فروردین 91
تیر 91
مهر 91

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
عِــطـر ظــهــور
عاشق آسمونی
((( لــبــخــنــد قـــلـــم (((
عاشقان
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
آخرالزمان و منتظران ظهور
سایت تبیان
هادرباد شناسی (روستایی در شرق شهرستان بیرجند) HADERBAD SHENASI
مهندس محی الدین اله دادی
ماهساچ
بهارانه
چانه
قران
پوشاک مردانه و زنانه، لباس های روز آقایان و خانم ها
کارواش خانگی همه کاره جت مینی
هسته گیر آلبالو
دستگاه بادکش طبی بدن رفع خستگی و حجامت
دنیای آسان
اسپایکا
فروشگاه بیستِ بیست
توس بازار
مهر بر لب زده
گنجدونی
میرسالار
سورپرایز
جغجغه‌
بهترین ها برای ایرانیان
برلیان
مشاور
اسیرعشق
کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب
بامیلو
بهانه
سروش دل
جبهه مقاومت وبیداری اسلامی
.:: اســــوه هــــا ::.
یادداشتها و برداشتها
دل پرخاطره
جهاد ادامه دارد...
طریق یار
فقط عشقو لانه ها وارید شوند(منامن)
تـلاطـم ارونـد
عکس های زیبا و دیدنی از دنیای پرندگان
گیاهان دارویی
دوستی و دوست یابی
پد ضد عرق Underarm shild
درس های زندگی
دلنوشته های یک فروند چریک
نسیم یاران
عکس بازیگران ، اس ام اس عاشقانه و توپ
کامپیوتر و لوازم جانبی و نرم افزار آموزش
عمو همه چی دان
فتو بلاگ
راه های و فواید و تاثیر و روحیه ... خدمتگذاری
غزلیات محسن نصیری(هامون)
سالار نیوز خسروشهر
ســـــــــرزمـــــــیـــن آهــــــن
salam
کان ذن ریو کاراته دو ایلخچی
نوری چایی_بیجار
روان شناسی psycology
تبادل نظر
وای ندیدید شما ا!!!!!!!

مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER
عدالت جویان نسل بیدار
صل الله علی الباکین علی الحسین
آپدیت یوزرنیم پسوورد نود32
مقالات روان شناسی
کودکان استثنایی
جدیدترین یوزر پسورد آنتی ویروس nod32- Kaspersky - Avira
یوزر آنتی ویروس و مسابقات تبیان و راسخون و قرآنی
بیستِ E بیستترین فروشگاه
بهترین ها برای ایرانیان
شناختی
روان شناسی کودکان استثنایی
مهدویت
دختر تنها
نور الهی
آرامش جاویدان در پرتو آموزه های اسلام
مذهب عشق
خلوت دل
اتیسم و روان شناسی
.:: گاواره ::.
دنبال عدالت
عکس
دوستت دارم
نغمه های دروغین
ESPERANCE
هامون و تفتان
Ali reza khosravi
کتابخانه دیجیتال روانشناسی
پایگاه اطلاع رسانی قاین نیوز
لطفا از تمامی مطالب دیدن فرماییدو نظری هم بدهید
کتاب الکترونیکی
همه رقم مفت!!!!!
کشکول
لبخند خدا
درود بــــر پادشاهـــــم کـــوروش کبیـــــــــر
روان شناسی
آپدیت جدیدترین یوزر پسورد آنتی ویروس nod32
فریاد بی صدا
عوامل پیشرفت ،راه‌های پیشرفت و موانع پیشرفت چیست ؟ عکس جالب
حس4
. . . آنگه که دلم لرزید
بهترین ها برای شما
افکارسادات افغانستان
زندگی به شرط تنوع
خانه اطلاعات
عشــق سنــگی رو بــاید مچـــــاله کرد
فیلم، کارتون، سریال ایرانی، خارجی، موسیقی پاپ، کلاسیک
طوفان در پرانتز
تکنیک های تست زنی ، جزوات کنکور ، سوالات دبیرستان و پیش دانشگاهی
هسته ای
پرنسس خشگله عکس دانلود نرم افزار و بازی narmafzar gam aks
پرسش مهر 10
خدمات اینترنتی و حراج نرم افزار
نرم افزارهای تخصصی و موبایل و نرم افزارهای آموزشی تخصصی و موبایل
گالری بهترین های لوازم آرایشی، بهداشتی
لوازم آرایشی و بهداشتی و ادکلن
پارس دانلود
سوپر لینکستان لیندا
هر چی که بخواهی هست
گالری دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره
گالری بهترین نرم افزارهای سیستم عامل، طراحی گرافیک، برنامه نویسی
مقالات اختلالات رفتاری و روانی...
گالری بهترین نرم افزار، بازی، سرگرمی،حادثه ای
بهترین نرم افزارهای آموزشی زبان برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
گالری بهترین لوازم آرایشی بهداشتی برای ایرانیان
بهترین نرم افزارهای کاربردی برا ی ا®
بهترین های نرم افزارهای، مالی،بازی کتابخانه موسیقی برای ایرانیان
بهترین نرم افزارهای کاربردی برای ایرانیان
میعادگاه
بهترین نرم افزارهای آموزشی برای ایرانیان
بهترین لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیتهای الکترونیکی
گالری بهترین دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره
بهترین های نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری برای ایرانیان
گالری بهترین نرم افزارهای کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
عکس لود
گالری نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی
نرم افزار موبایل نوکیا، سونی اریکسون، موتورلا،
دیــــار عــــاشـقــان
نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی اسپانیایی
بهترین ها برای ایرانیان
فرهنگی وهنری ودانشجویی ودوست یابی وتجاری واقتصادی وعلمی وشعر
مشاوره و مقالات روانشناسی
عکس و پیامک و دانلود بازی و نرم افزار
فروشگاه کتب روانشناسی، اسلامی، ایران شناسی وسیستم عامل
لوازم خانگی و اثاثیه منزل و لوازم آشپزی
بهترین ها برای ایرانیان
یا امیر المؤمنین
دل بارانی
سریال و کارتون های ایرانی و خارجی
کیتهای الکترونیکی،لوازم منزل،جانبی خودرو، موبایل،الکترونیکی
نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری،
لوازم بهداشتی آرایشی،عطر ، آدکلن ، لوازم لاغری و کرم
نرم افزارهای، بازی، سرگرمی،حادثه ای، اتومبیلرانی،فکری، ورزشی
نرم افزار کامپیوتر سیستم عامل، انیمیشن، طراحی گرافیک
نرم افزار کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی، معماری، عم
نرم افزارهای نوکیاو موتورلا و سونی اریکسون و سامسونگ
فروشگاه نرم افزارهای گرافیکی و سرگرمی و بازی
نرم افزارهای میکس مونتاژ و آموزشی میکس مونتاژ
پوشاک & تی شرت دخترانه پسرانه استین کوتاه و بلند & ژاکت
چشمه ای جاریست برای رسیدن
خلاصه سریال جومونگ + دانلود نرم افزار و پیامک
آزاد
سکوت نیمه شب
کالای بیستِ بیست در فروشگاه بیست وای بیست
یاداشت های یک مادر
کوچک های بزرگ
دختر غریب ، پایگاه عکس های جدید
سانسور نشده های سریال افسانه جومونگ
گرانترین فروشگاه، بهترین خرید بهترین یادگاری
چگونه خدمتگذار خوبی باشیم
رویای معین
چی داری؟ عکس ....
پیچیدگی سکوت
«بازتاب اخبار روز، تحلیل و تفسیر اخبار» اخبار سبز بدون محدودیت
سوز و گداز
تو میتونی !! دانلود سرگرمی عکس کلیپ آهنگ
همه چی
کسب درآمد از اینترنت
شادی(زمزمه های دلتنگی)
عشق من و تو
جک،عکس،نرم افزار
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
گالری لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیتهای الکترونیکی
گالری بهترین کتب مهندسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، لغتنامه
سوالات کنکور دکتری
نرگس موسوی
ساعت دیواری فانتزی
مانتو عبایی طرح رنوس, مانتو عبایی نقره ای, مانتو عبایی مسی
خرید اینترنتی مینی پنکه ASD Minifan، مینی پنکه ASD Minifan جدید،
راه و چاه
فروش ویژه ساعت مچی
جارو برقی و پمپ باد ماشین
زندگی
دیجی کالا
چرخ خیاطی تمام اتوماتیک Handy Stitch
ضیاء مارکت
دیجی فروش
دیجی بازار
چالش
تی وی مارکت
بیتوته
شمع سازی و چشم های متحرک زیبا و فانتزی
فروشگاه سی گل
آموزش ساخت جعبه هدیه، آموزش گل سازی، گل بلندر
زنبورعسل
کوثر ولایت
گل بهشتی
روان شناسی * 心理学 * psychology
ما تا آخرایستاده ایم
♫♪زیبـــاے مُرداب ♪ ♫

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان









» موسیقی وبلاگ

» طراح قالب